Přejít k hlavnímu obsahu
Domů Kalendář Budoucnost na talíři: Menu pro udržitelná a cirkulární města

Budoucnost na talíři: Menu pro udržitelná a cirkulární města

Informace o události

V rámci 4. ročníku konference Cirkulární města a byznys se zaměříme na oblast potravin.
-
Národní zemědělské muzeum, Praha
Cirkulární města & byznys 4

Potravinové systémy ve městech čelí zásadní výzvě: neudržitelné produkci, vysoké spotřebě a alarmujícímu plýtvání. V Evropě stále dominuje konvenční zemědělství, které negativně ovlivňuje kvalitu půdy, bioperzitu a vodní režim krajiny. Až 30 % takto vyrobených potravin se navíc mění v odpad, který často končí bez využití na skládkách nebo ve spalovnách.

Právě ve městech se otevírá prostor pro inovativní spolupráci veřejného sektoru, firem, start-upů a dalších. Inspirující příklady z České republiky dokazují, že propojování městských politik s podnikatelskými nápady a moderními technologiemi přináší efektivní řešení.

Program a speakery naleznete zde.

REGISTRACE zde.

PROGRAM

9:15 - 9:30 ZAHÁJENÍ

9:30 - 10:30 I. BLOK: MĚSTA A POTRAVINOVÉ POLITIKY

10:30 - 10:50 PŘESTÁVKA A OBČERSTVENÍ

10:50 - 12:00 PANELOVÁ DISKUZE: Příležitosti pro Prahu

12:00 - 12:45 OBĚD

12:50 - 14:30 II. BLOK: FIRMY& INOVACE& ESG

14:30 ZAKONČENÍ KONFERENCE

Součástí programu bude i showroom dobré praxe a zajímavých projektů.

Součástí programu bude i showroom dobré praxe a zajímavých projektů.

Místo konání: Národní zemědělské muzeum, Praha (mapa)

Akce je podpořena v rámci „OP JAK, výzvy 02_22_009_Smart Accelerator+ I, projektu Prague Smart Akcelerátor+“, s registračním číslem ‚CZ.02.01.02/00/22_009/0008344‘, který je spolufinancován Evropskou unií.

EU_MŠMT_HLMP LOGA


 

Sdílejte na sociálních sítích